Ciorba de peste a la Doru

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Ciorba de peste a la Doru

Mesaj Scris de Doru la data de Sam Oct 15, 2011 2:38 pm

Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele:

- peste (crap,salau, biban,,platica, morunas, carasel, somotel, etc.). Cu cat avem mai multe soiuri de peste, cu atat iese mai buna ciorba!
- legume: rosii, ardei grasi, ceapa, morcov, telina;
- zarzavat: patrunjel, leustean;
- bors de putina;
- sare, piper;
- orez;
- ulei de floarea-soarelui;

Mod de preparare:
[/b]- Se pune apa la fiert in recipientul in care vrem sa pregatim ciorba.
- Separat, in alt vas (ceaun) calim legumele, foarte putin timp: ceapa taiata marunt, ardeii grasi tocati marunt, morcovul, telina si rosiile- date la razatoare;
- Cand apa a clocotit adaugam legumele calite si le lasam sa fiarba;
- Dupa ce legumele au fiert (si-au modificat textura), adaugam pestele taiat bucati (cat mai mari posibil) si sarat in prealabil. Ideal ar fi ca pestele sa fie presarat cu sare cel putin cu o zi inainte de preparare si tinut la frigider. Daca folosim si orez, acesta va fi adaugat inaintea pestelui si dat intr-un clocot. Pestele se adauga numai daca orezul este aproape fiert;
- Dupa ce am adaugat pestele, focul va fi redus la minim pentru ca, in caz contrar, pestele se va marunti si va fi inestetic in farfurie. Tot acum adaugam si putin ulei de floarea-soarelui si sare- dupa gust. Sarea, adaugata in acest moment, va impiedica maruntirea pestelui. Cand pestele este aproape fiert (verificam asta dupa albirea ochilor pestelui), turnam borsul de putina, dupa gust. Se mai poate folosi, in loc de bors de putina, otet balsamic. Aici depinde de preferinta fiecaruia. Se poate adauga si un praf de piper sau ardei iute taiat foarte marunt;
- La sfarsit (cand ciorba clocoteste) adaugam zarzavatul tocat marunt, inchidem focul si punem, pentru trei- patru minute, un capac. Nu tinem capacul deasupra mai mult timp pentru ca se cruzeste pestele.
- Se serveste cu ardei iute si, bineinteles, cu o tuica in prealabil...

HAI, POFTA BUNA, FRATILOR!
avatar
Doru
initiat
initiat

Varsta : 49
Localizare : Constanta, Romania.
Data de inscriere : 14/07/2011

Sus In jos

Re: Ciorba de peste a la Doru

Mesaj Scris de adibaiacos la data de Sam Ian 28, 2012 8:11 pm

Da, buna reteta. as adauga in loc de apa o zeama facuta prin fierberea unor pestisori mai mici, care apoi se strecoara.
avatar
adibaiacos
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 50
Localizare : Braila
Data de inscriere : 21/01/2011

Sus In jos

Re: Ciorba de peste a la Doru

Mesaj Scris de valuridecrap la data de Joi Mar 29, 2012 3:20 pm

adibaiacos a scris:Da, buna reteta. as adauga in loc de apa o zeama facuta prin fierberea unor pestisori mai mici, care apoi se strecoara.
Corect! In felul asta ciorba iese mai gustoasa. Aceasta este reteta lipoveneasca in care ciorba se acreste numai cu otet!

_________________
mereu alaturi de voi !
avatar
valuridecrap
ORGANIZATOR DE INTALNIRI
ORGANIZATOR DE INTALNIRI

Varsta : 6
Localizare : Galati, Romania.
Data de inscriere : 21/07/2011

Sus In jos

Completare la ...ciorbitaaa

Mesaj Scris de idementul la data de Vin Mar 30, 2012 9:42 am

Doru.imi permit sa mai adaug si eu ceva la reteta ta,chestie vazuta la bastinasii din Delta(lipoveni ,romani..cam toti fac asa).Inainte dea turna borsul sau otetul,4-5linguri de....ICRE,nu conteaza de ce specie.Pofta buna!!!!
avatar
idementul
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 56
Localizare : La mine.......acasa
Data de inscriere : 04/02/2011

Sus In jos

Re: Ciorba de peste a la Doru

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum